Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΜΑΝΗ...!!!

.
6 μέρες στα Πάτρια εδάφη δεν ήταν αρκετές... Πώς είναι δυνατόν να μπορέσεις να χωρέσεις όλες τις αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων μέσα σε 6 24ωρα...?? Προσπάθησα να δείξω στον free γιατί αυτός ο τόπος είναι τόσο μοναδικός για μένα... Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κουραστώ ιδιαίτερα.. Η μοναδικότητα της περιοχής μας μάγεψε και τους δύο, οπότε δεν χρειάστηκε να μιλήσουμε σχεδόν καθόλου...!!!
.
Φτασάμε κάνοντας 305 σχετικά εύκολα χλμ με το μουλαράκι μας..!! Φορτωμένη με σαμάρια και μπαγαζιέρα, δεν έχασε ούτε ψίγμα από την ομορφιά της. Κι ενώ είχαμε διανύσει την μεγαλύτερη απόσταση, είχαμε τη φαεινή ιδέα να παρακάμψουμε 7-8 χλμ και να πάμε από ένα "νέο" δρόμο, τρόπος του λέγειν δρόμος... Δύο απανωτά ανάποδα, κλειστά πέταλα, με το γκρεμό στα 5 εκατοστά από τη ρόδα, έκαναν εμένα να φωνάζω "Φτάσαμε στο χωριό μουυυυυυυυυ" και τον free να ιδρώνει και να ξεφυσάει...!!!
.
Λατρεύω τα πάντα στη Μάνη..!! Τις μυρωδιές, τις πέτρες, το λιοπύρι... Τα φραγκόσυκα (υπόσχομαι του χρόνου να φάω και παγωτό), τα θυμάρια, τα μονοπάτια που οδηγούν στο πουθενά... Επί τρεις ώρες ψάχναμε σε ένα γκρεμό να βρούμε ένα εκκλησάκι που είναι χτισμένο μέσα σε μια σπηλιά, χωρίς τελικά να καταφέρουμε να το εντοπίσουμε.. Βρήκαμε όμως μια άλλη εκκλησία, η οποία είναι χτισμένη με αρχαίους κίονες, γεγονός που αποδεικνύει τη θεωρία μου ότι το τέλος του ελληνισμού ήταν ο χριστιανισμός..!!!
.
Και για να είμαι καλά με την συνείδησή μου, πήγαμε και στην κοσμοπολίτικη πλευρά της Μάνης, την Στούπα... Προσωπικά εμένα με χαλάει, αλλά ήθελα να έχει και ο free σφαιρική άποψη της περιοχής.. Και φυσικά οι γνώμες μας είναι ταυτόσημες και σε αυτό...!!! Το μόνο που μας έμεινε είναι οι 2 ώρες ποδήλατο στη θάλασσα, και ότι με άφησε μέσα στη Τουρκοσπηλιά, να κρέμομαι από ένα βράχο ενώ εκείνος έκανε βόλτες..!!!
.
Για το τέλος κράτησα το στολίδι μας, τα σπήλαια του Δυρού..!! Γιατί πέτρες μπορεί να έχει κι αλλού, φραγκόσυκα επίσης, αλλά τέτοιο δημιούργημα της φύσης Πουθενά..!!!
Υπόσχομαι κάποια στιγμή να ανεβάσω μερικές από τις 5489763 φώτος που τράβηξε ο free :-)
.
ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ:
ο free γνωρίζει τις γιαγιάδες μου, 93 και 83 χρονών αντίστοιχα, με απίστευτη πνευματική διαύγεια και οι δύο...
υποψιασμένος με ρωτάει: " παππούδες δεν υπάρχουν..???" κι μόλις παίρνει αρνητική απάντηση κουνάει το κεφάλι και λέει: " εσύ πόσο χρονών σκοπεύεις να φτάσεις...???"

10 σχόλια:

KonstantinosVL είπε...

ομορφες εικονες!

θα γινω λιγο ξενερωτος και θα σταθω σε αυτο:
"το τέλος του ελληνισμού ήταν ο χριστιανισμός..!!!"

ναι αλλα πως η αναγεννηση (που οφειλοταν σε αναδημοσιευση ελληνικων κειμενων) εγινε σε χριστιανικες χωρες? δεν ειναι λιγο περιεργο?

prozak είπε...

εννοείς τη περίοδο του διαφωτισμού, όπου απλά αντέγραφαν όσα από τα κείμενα διασώθηκαν από βανδαλισμούς και φωτιές...??

Tanila είπε...

Εσύ θα με θάψεις!

prozak είπε...

αφού πρώτα φροντίζω για πολλα πολλά χρόνια να παίρνεις τα φάρμακά σου..!!

Ανώνυμος είπε...

Ιδια εποχη παντα...
Ιδιος τοπος...
1000δες αναμνησεις...
Θα σου πω κατι που σου ελεγα παντα... εχεις ταλεντο να γραφεις.. απλα αξιοποιησε το. Χαιρομαι που εισαι χαρουμενη και ευτυχισμενη... το δηλωνει ο τροπος που γραφεις... και πολλα αλλα...

prozak είπε...

εγώ είμαι ευτυχισμένη...

εσύ ποιος είσαι...??

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα Δεν σε πιστευω!!!
Πλακα κανεις!!!
Σε ξερω απιστευτα καλα...
Δεν ειναι δυνατον να μην εχεις καταλαβει ποιος ειμαι.
Αν παλι ειναι ετσι, πες πως ειμαι ενας μικρος ταπεινος θαυμαστης του τροπου που μπορεις να αποτυπωνεις με λεξεις τις σκεψεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Αν παλι 8ελεις, πες πως ειμαι ενας αγγελος. Φυλακας αγγελος....

prozak είπε...

δεν έχω ανάγκη από φύλακες άγγελους...

αυτό που δεν ήξερα, και που πια μου έχει γίνει βίωμα και σε αυτό βασίζεται η ζωή μου, είναι ότι δεν υπάρχουν φύλακες άγγελοι, γιατί πολύ απλά δεν τους χρειαζόμαστε....

αν ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου, όπως ο free για μένα, σε αγαπάει ουσιαστικά, δεν σε φυλάει... Απλά σε προφυλάσσει από κακοτοπιές, όχι επειδή νοιώθει ανώτερος, απλά επειδή δεν θα άντεχε ούτε καν στη σκέψη ότι μπορεί να συμβεί κάτι κακό στον άνθρωπο που αγαπά....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με την ουσια των οσων λες. Αν ομως καποιες αιχμες που υπαρχουν στο κειμενο σου αφορουν εμενα τοτε πολυ απλα δεν καταλαβες ποτε.
Ανωτερος???
Οπως λεει και ο αγαπημενος μου Γκαρσια Μαρκεζ.. "ο ανθρωπος δικαιουται να κοιτα τον αλλο απο ψηλα μονο για να τον βοηθησει να σηκωθει" και για να το συνεχισω... να σηκωθει τοσο οσο να μπορει να κοιτα τον αλλο στα ματια...
Αν αυτο ειναι κακο τοτε ναι 5 χρονα ημουν εγκληματιας!!!

αγαπημενα....


VideoPlaylist