Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤEΣ ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Επειδή κάθε μέρα ακούω κουφά, και βαρέθηκα να εξηγώ τα αυτονόητα, κατέληξα ότι ο έλληνας οδηγός δεν έχει καμμιά σχέση με το αντικείμενο, και το μόνο που γνωρίζει πολύ καλά είναι να πατάει γκάζι....
.
Ας αναφέρουμε λοιπόν μερικούς βασικούς κανόνες, μπας και μειωθούν τα μπινελίκια και οι μπουνιές κάθε φορά που γίνεται ατύχημα...!!
.

1. Πινακίδα Ρ2 ή αλλιώς STOP
Φταίμε. Τελεία και παύλα. Το stop είναι σαν κόκκινο φανάρι, αν τρακάρουμε και στη πορεία μας είχαμε P2 βγάζουμε το σκασμό, χαμηλώνουμε το κεφάλι, και υπογράφουμε φιλική δήλωση υπαιτιότητας.
.

2. ΦΛΑΣ
Αυτό που πρέπει να διευκρινήσουμε είναι ότι το φλας προειδοποιεί δεν υποχρεώνει. Αν λοιπόν στρίψουμε, ή αλλάξουμε λωρίδα και προξενήσουμε ατύχημα, φταίμε, αφού ο ΚΟΚ το θεωρεί ελιγμό και μας φορτώνει την ευθύνη.
.

3. ΑΠΟΤΟΜΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ
Οδηγείτε στην εθνική με 268χλμ/ώρα και ξαφνικά θυμάστε ότι σήμερα κλείνετε ένα μήνα με το μωρό σας. Πανικοβάλεστε και πατάτε φρένο, με αποτέλεσμα ο πίσω σας να σας βουλιάξει το μισό αμάξι, και να φέρει το κουτί με τα γλυκά που είχατε στο πορτ-μπαγκάζ στο στόμα σας. Μην ανησυχείτε. ΔΕΝ φταίτε εσείς. Ο ΚΟΚ ορίζει ότι οι οδηγοί πρέπει να κρατούν επαρκείς αποστάσεις ώστε να σταματούν εγκαίρως αν χρειαστεί.
.

4. ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΣ
Θεωρητικά κοτσαδόρο μπορούν να φέρουν μόνο τα αυτοκίνητα που σέρνουν καράβια, εεε τρέιλερ εννοούσα, και μόνο όταν έχουν το τρέιλερ. Δηλαδή όταν το τρέιλερ είναι στο χωριό και το αυτοκίνητο στη πόλη, τότε πρέπει να βγάζει το κοτσαδόρο. Αν όμως έχετε την ατυχία και τρακάρετε με αυτοκίνητο με κοτσαδόρο, προφανώς θα φταίτε αφού το χτυπήσατε από πίσω, ο μπροστά δε θα πάθει σχεδόν τίποτα κι εσείς θα κλαίτε στάνταρ τουλάχιστον το προφυλακτήρα σας. Σε αυτή τη περίπτωση το μόνο που θα πάθει αυτός, αν καλέσετε αστυνομία, είναι να του κόψουν πρόστιμο, που αν θυμάμαι καλά είναι το εξωφρενικό ποσό των 70€..!!!
.

5. ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αν τρακάρετε αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο, φταίτε...!! Δεν έχει σημασία που είναι παρκαρισμένο. Αν φωνάξετε αστυνομία θα του κόψουν κλήση για παράνομο παρκάρισμα, αλλα υπαιτιότητα έχετε εσείς, ακόμα κι αν ήταν παρκαρισμένο στη μέση του δρόμου...
.

6. ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ 3 Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ


Εδώ χωρίζουμε σε 2 κατηγορίες. Η μία περίπτωση είναι το α αυτοκίνητο να πέσει πάνω στο β και το β με τη σειρά του πάνω στο γ και το γ με τη σειρά του πάνω στο δ κτλ κτλ κτλ. Σε αυτή τη περίπτωση ΟΛΑ τα αυτοκίνητα από το β και μετά αποζημιώνονται από τον α.
Υπάρχει όμως και η περίπτωση που το β πέφτει πάνω στο α, και ο γ πέφτει πάνω στο β, και ο δ πάνω στο γ. Σε αυτή τη περίπτωση θεωρούνται ξεχωριστά ατυχήματα και ο β αποζημιώνει το α, ο γ αποζημιώνει την πίσω ζημιά του β και ο δ την πίσω ζημιά του γ. Αν μπερδευτήκατε φωνάξτε τη φροντίδα ατυχήματος επι τόπου.
.

ΓΕΝΙΚΑ
Καλό είναι να καλείτε πάντα φροντίδα ατυχήματος, οι πιο πολλές εταιρείες το παρέχουν με το ασφαλιστήριο. Έτσι θα έχετε φωτογραφίες από το τόπο του ατυχήματος, και θα εξασφαλίσετε ότι το άλλο εμπλεκόμενο δε θα αλλάξει γνώμη την επόμενη μέρα. Επιπλέον, καθαρά από εμπειρία, θα έλεγα να μην εμπιστεύεστε εύκολα κάποιον που σας λέει ότι καλό είναι να μην μπλέξετε ασφαλιστικές κι ότι θα σας πληρώσει τις ζημιές. Κάντε εσείς δήλωση, κι αν τελικά πληρώσει τη ζημιά τότε κάνετε μια ανάκληση και ξεμπερδεύετε.
Τέλος να τονίσω κυρίως στις κυρίες, ότι ευτυχώς για σας υπάρχουν υπάλληλοι στο κλάδο ζημιών που διαβάζουν τις δηλώσεις σας. Οπότε ακόμα κι αν ο μουστακαλής νταής σας πίεσε να δηλώσετε υπαιτιότητα, ενώ εκείνος πέρασε από STOP, μόλις η δήλωση σας φτάσει στην εταιρεία θα ενημερωθείτε ότι μπορείτε να επισκευάσετε εσείς το όχημά σας...

Καλή και προσεκτική οδήγηση λοιπόν :-)

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα ωραιο τα αρθρο σου αλλα να θυμασαι οτι υπαρχουν κανονες και για τους πεζους και απ οτι θυμαμαι, εισαι απο αυτες που διασχυζεις τον δρομο λεγοντας "θα σταματησει.."

Tanila είπε...

A μωρή που μέχρι χτες πούλαγες φίλτρα και τώρα μου έμαθες τον ΚΟΚ.

Επίσης (δε κρατιέμα) ξέρω ότι αντιπαθείς τη χούντα και μισείς τον πατακό, αλλά μάθε τον κανόνα της καπότας (συγνώμη, δε βαστήθηκα, προσπαθώ να μην είμαι ψείρας, αλλά 2 φορές μέσα σε μια παράγραφο, μου κατσε βαρύ).

spartakos είπε...

Μισεις την χουντα??? Απο ποτε???

Tanila είπε...

Απόν τότεν πουν δεν βάζειν "Ν" στον τέλος των λέξεων καιν ειδικότεραν των άρθρων, ειδικάν πριν απόν λέξεις πουν αρχίζουν απόν Κάπαν, Πιν ή Ταυ.

prozak είπε...

αγαπητή μου τανιλα, είσαι δυσκοίλια...
αντί να εστιάσεις στην ουσία, κοιτάς τις λεπτομέρειες, που δεν έχουν καμμία απολύτως σημασία...

ανώνυμε, τώρα πια που ξέρω ότι ο πεζός ΔΕΝ έχει πάντα δίκιο, τσεκάρω πριν περάσω το δρόμο..!!!

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην πρεπει να πω στην αγαπητη Τανιλα οτι με ν ή χωρις ειναι σωστο. Οσο για σενα πολυαγαπημενη μου Prozak ειναι καλο οσο ζεις να μαθαινεις...

Ανώνυμος είπε...

Και κατι ακομα για την Τανιλα...
Το να πουλησεις ενα φιλτρο και να μαθεις τα χαρακτηριστικα του ειναι πολυ πιο δυσκολο απο το να μαθεις τον ΚΟΚ.

prozak είπε...

κοίτα που στα καλά καθούμενα βρήκα και δικηγόρο..!!!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα!!! Ο δικηγορος του διαβολου...

spartakos είπε...

Συμπερασμα αρθρου (με βαση την παραγραφο 4): Οι γυναικες φερουν κοτσαδορο!!!

manetarius είπε...

Καλά... αυτό με τον κοτσαδόρο, μου συνέβει μόλις αγόρασα το καινούριο μου αυτοκίνητο!! Μου ήρθε να τον βγάλω και να του τον χώσω ..μην πω που γιατί δεν είναι κόσμιο!
χα!

prozak είπε...

όντως είναι μαλακία...
Από κει που θα είχες μια μικρή ζημιά, ξαφνικά βρίσκεσαι με τον προφυλακτήρα κατεβασμένο...!

Ανώνυμος είπε...

...δεν ενοουσα ακριβως αυτο ρε παιδια αλλα δεν πειραζει...

αγαπημενα....


VideoPlaylist