Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Η κατάρριψη ενός μύθου

Όποια γυναίκα έχει ήδη γεννήσει θα με καταλάβει απόλυτα...
Η εγκυμοσύνη ΔΕΝ είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής μας...!!!!
Ίσως η ευτυχία έγγυται στη διαδικασία σύλληψης, όπου και δεν θα διαφωνήσω καθόλου... Από κει και πέρα πάντως αρχίζει το άγχος, η κούραση και το τρέξιμο...

Η αλήθεια είναι ότι εγώ λόγω της προιστορίας μου είχα κ ένα άγχος παραπάνω... Τον πρώτο καιρό ούτε στην τουαλέτα δεν ήθελα να πηγαίνω, από το φόβο του τι θα δω... Κι ενώ επιλέξαμε γιατρό που θεωρητικά είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, και μας σύστησε να κάνουμε 3 υπέρηχους, γεγονός που με βρήκε απόλυτα σύμφωνη, στην πράξη έχω κάνει ήδη τρεις υπέρηχους, τον έναν προγραμμαρισμένο, και τους άλλους δύο απλά και μόνο για να βεβαιωθώ ότι όλα πάνε καλα...!!

Άσε αυτούς τους πόνους στην μέση...!!! Από την πρώτη μέρα ίσως, η μέση μου με πεθαίνει... Από κει ψιλιάστηκα ότι είμαι έγκυος.. Και το πρώτο τρίμηνο το μόνο που έκανα, εκτός από το να δουλεύω, ήταν να κοιμάμαι... Ρώτησα το γιατρό και με κοίταξε σα να είμαι χαζή... Κουράζεσαι και το σώμα σου χρειάζεται ξεκούραση.. Μαααα , δεν κουράζομαι...  Κουράζεσαι και δεν το ξέρεις.... Καλά λοιπόν γιατρέ μου, αφού κουράζομαι, θα ξεκουραστώ... Κι αυτό έκανα... Μέχρι που ο άντρας μου έφτασε στο σημείο να με απειλήσει ότι θα πάει στη μάνα μου μπας και φάει κάνα πιάτο φαί....!!!!

Αυτό που με ρίχνει περισσότερο είναι οι ενεσούλες... Αφού στην αρχή που δεν ξέραμε το φύλο του παιδιου, το φώναζα τζάνκι, κι ας θύμωναν οι γύρω μου.. Όμως το να πρέπει να κάνεις 2 ενέσεις την ημέρα, ξέροντας ότι με αυτό το τρόπο κρατάς στη ζωή το παιδί σου, δεν σε ανεβάζει ψυχολογικά...
Αν και ψάχνω να βρω την αστεία πλευρά του πράγματος.. Όπως πχ ότι ο Free στην αρχή άλλαξε δωμάτιο όταν έβγαζα την ένεση από την τσάντα. Τώρα βέβαια το ξεπεράσαμε αυτό. Παραμένει στον χώρο, απλά κοιτάει το ταβάνι...!!! Και εννοείται ότι έχω κουβαλήσει τις ενέσεις στα πιο κουφά μέρη... Από τις τουαλέτες του κινηματογράφου, μέχρι το αεροπλάνο για Βερολίνο...!!! 

Και φυσικά δεν θα σχολιάσω καθόλου το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να έχεις κάνει κουμπαριά με την τράπεζα... Μιλάμε για τρελά χρήματα.. Και εννοείται  ότι σχεδόν τίποτα δεν καλύπτεται από την ασφάλεια...!!! Ευτυχώς που καλύπτουν τα φάρμακα, γιατί το σπίτι μας αρχίζει να μοιάζει με φαρμακαποθήκη... Άσε που υπάρχουν στιγμές που φοβάμαι ότι δεν φέρω παιδί, αλλά ουρανοξύστη... Με τόσο σίδηρο και ασβέστιο σίγουρα θα σήκωνα 18 ορόφους...!!
Προσπαθώ να μην τα πρήζω στους γύρω μου για τον Κακαλέα μας, αλλά δεν μου είναι εύκολο..!! Για όσους δεν γνωρίζουν βασικά ποντιακά, τα κάκαλα είναι τα @@, και φυσικά η βασική καταληξη των επιθέτων στην Μάνη είναι σε -εας... Άρα μέσα μου φέρω έναν Ποντιομανιάτη...!!!!


Νοιώθω την ανάγκη να διευκρινήσω σε αυτούς που δεν με γνωρίζουν, ότι η γκρίνια μου είναι βασική μέθοδος να ξορκίζω το κακό... Είναι όπως οι αρχαίοι έδιναν ονόματα με θετικό νόημα σε δύσκολους προορισμούς, όπως στον Εύξεινο Πόντο... Ε, έτσι κάνω κι εγώ...Από την αντίθετη πλευρά βέβαια... Γκρινιάζω συνέχεια, επειδή είναι πολύ σημαντικό για μένα..

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.. Οπότε την κάνω με ελαφρά, και τα λέμε σύντομα ελπίζω ;-)




7 σχόλια:

Μάγισσα Κίρκη είπε...

"Άσε που υπάρχουν στιγμές που φοβάμαι ότι δεν φέρω παιδί, αλλά ουρανοξύστη... Με τόσο σίδηρο και ασβέστιο σίγουρα θα σήκωνα 18 ορόφους...!!"

ΧΑΧΑΧΑΧΑ καλορίζικο και καλόχτιστο τότε!
Λοιπόν ως παθούσα και αναξιοπαθούσα, θα σου πω μερικά πρακτικά πράγματα που θα σου χρειαστούν και για τα οποία μακάρι να με είχαν ενημερώσει, αντί να μου λέει ο καθένας την παπαριά της εγκυμοσύνης του.
Καταρχήν τίποτα δεν είναι στάνταρ.Κάτι μαλακίες που θα σου πουν σε στύλ "Ααα πήρες 8 κιλά μέχρι τον έβδομο; Άλλα τόσα θα πάρεις μέχρι το τέλος" ή "Μην πίνεις αναψυκτικά κουφαίνεται το παιδί" δεν ισχύουν όχι τουλάχιστον για όλους.Όλα είναι σχετικά και σε κάθε εγκυμοσύνη διαφορετικά οπότε μην ακούς κανέναν.Πώς μπορείς να την παλέψεις-οδηγός για μέλλουσες μαμάδες:
1. Για τις καούρες ξινόμηλα ή σε μισό φλιτζάνι νερό ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λεμόνι.Αθώο και σωτήριο. Επίσης δουλειά κάνει και η κόκα κόλα (η κανονική όχι zero ή light)ανακουφίζει πάρα πολύ το στομάχι από τις καούρες και τη δυσπεψία, αλλά ρώτα τον γιατρό σου γι' αυτό δεν ξέρω π.χ. αν έχεις διαβήτη.
2. Για τις ραγάδες αμυγδαλέλαιο.Δεν ξέρω αν έχει αποτέλεσμα αλλά είναι σίγουρα καλύτερο από κρέμες εμπορίου.
3. Για τον πόνο στη μέση α) ειδικό μαξιλάρι Mothercare 50 ευρώ. Είναι μακρύ σαν σωλήνας, σκληρό και πραγματικά σώζει β) μπορεί ο άντρας σου να σε τρίβει με λάδι από άρνικα χωρίς αιθέρια έλαια (είναι βιολογικό φυτικό και αθώο) του Κορρέ ή της Welleda. Ενδείκνυται για μυοσκελετικούς πόνους και κάνει πολλή καλή δουλειά.
4. Για ενίσχυση στο σίδηρο, πρωί και βράδυ γάλα με κορν φλέικς (τα κλασσικά κορν φλέικς της Kellogs με τον κόκκορα). Επειδή από τον έβδομο τον σταμάτησα γιατί τον έκανα εμετό, ο γιατρός μου είπε πως αυτά τα κορν φλέικς είναι τίγκα στο σίδηρο.Αν σου αρέσουν φάε, θα βοηθήσεις την κατάσταση.
5. Πάρε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ από τώρα αν είναι δυνατόν, σουτιέν θηλασμού.Κρατάει το στήθος της εγκύου πολύ καλύτερα από το κανονικό σουτιέν και το βοηθάει να μην πέφτει.Δυστυχώς το πήρα μόλις προχθές κι ενώ το βυζί, μου έχει πέσει στο πάτωμα.
6. Για φθηνά ψώνια σε καρότσια κούνιες κλπ. μέχρι και μισή τιμή από τα μαγαζιά www.e-baby.gr και https://www.babymallonline.com/catalog/index.php και για φθηνά Pampers http://www.uber-shop.com/ Όλα στέλνουν Ελλάδα και είναι ασφαλή και αξιόπιστα σάιτ.

Δεν θυμάμαι κάτι άλλο τώρα άσε που έγραψα σεντόνι. Ότι άλλο χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω μη διστάσεις magissa.kirki@yahoo.gr
Με το καλό, καλή δύναμη και ξεκούραση.Νομίζουμε πως δεν κουραζόμαστε και υπερ-εκτιμούμε τις δυνάμεις μας.Ότι καλύτερο εύχομαι!

prozak είπε...

πω πω μαζεμένη γνώση...!!! ;-))))

ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχω καμμιά "παρενέργεια" κι ελπίζω να παραμείνει έτσι μέχρι το τέλος... λες να αρχίσω τις ρουκέτες μετά τον 6ο...??? πλάκα θα είχε...!!!!

πάντως σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες, θα τις τιμήσω δεόντως..!!!

TrekTrekos είπε...

...Mythbuster :-)

Δεν έχω να σου δώσω tips για πιο εύκολη εγκυμοσύνη.(Δεν τα θυμάμαι και τόσο καλά πλέον :-( )

Ξέρω τι περνάς όμως.
Το έβλεπα με τα μάτια μου, σε γνωστή μου, σύζυγο φίλου, που αντιμετώπισε το ίδιο (σχεδόν) θέμα με σένα.

...όπως είπα : Το αντιμετώπισε με θάρρος, κουράγιο :-)... και το ΙΚΑ ολόκληρο από πάνω της...

...που σχεδόν φαλήρισε για πάρτη της ;-)

...και ο δόκτωρας; Κέρβερος! Πάνω από το κεφάλι της 24/7!

'Ολα καλά όμως.
'Οπως και θα πάνε καλά άλλωστε.

Να κόψεις όμως τις πορείες ;-)

amalthia είπε...

τελικά είσαι ε? σου εύχομαι μια καλή εγκυμοσύνη...δεν σε ξέρω προσωπικά αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να σου ευχηθώ μέσα απο την καρδιά μου τα καλύτερα!

δεν είναι γκρίνια πάντως αυτό που κάνεις.απο πότε το να λες τα πράγματα όπως είναι και όπως τα βιώνεις είναι γκρίνια? υπερβολές!

prozak είπε...

καλέ μου τρέκι, απλά για να καταλάβεις, πλήρωσα για μια εξέταση 540€ και πήρα 320... Και είπα και ευχαριστώ :-((

Η λογική ότι επειδή είμαι έγκυος, χαλάλι τα λεφτά για το μωρό, δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη...!!! Τόσα χρόνια μου κρατάνε χρήματα, ε ήρθε ο καιρός να πληρώσουν...

Γλυκιά μου amalthia σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου... :-)))

η αλήθεια είναι (μεταξύ μας βέβαια) ότι το τελευταίο καιρό έχω γίνει λίγο πιο γκρινιάρα από ότι συνήθως... Αλλά ο Free δεν πτοείται με τίποτα, χαχχαχαχα

heron είπε...

Είχα πολύ καιρό να σε διαβάσω.

Πόσο χάρηκα για τα νέα, δεν το φαντάζεσαι!!!

Σου εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την ψυχή μου!!!

prozak είπε...

σε ευχαριστώ πολύ :-))

αγαπημενα....


VideoPlaylist