Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ευαγγέλια και μυθολογία....

Είναι απορίας άξιο το πως αντιμετωπίζουν μερικοί άνθρωποι συγκεκριμένες καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μας... Για αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους είναι απολύτως φυσιολογικό να συνοστίζονται χιλιάδες άνθρωποι μέσα σε αεροπλάνα και βαπόρια για να πάνε στην Τήνο κάθε δεκαπενταύγουστο, λες κι αν πας άλλη μέρα δεν είναι το ίδιο, ή το να πηγαίνεις σε γνωστό μοναστήρι και να σου δίνουν να τρως μήλα για να μείνεις έγκυος...

Και φυσικά είναι απολύτως αποδεκτό να βαφτίζεις το παιδί σου Χρυσοβαλάντω, ή ακόμα ακόμα και Γιώργο, αφού ως γνωστόν ο Άγιος Γεώργιος σκότωσε το Δράκο..!!! Ποιον Δράκο...??? Ε, έναν Δράκο, αυτό σε κόφτει τώρα...???? Δεν συζητώ για τα ονόματα που ακούγονται μόνο στην εκκλησία, αφού μετά την απομάκρυνση από το ταμείο..... ε τον ναό ήθελα να πω, οι γονείς κάνουν ό,τι μπορούν για να μην μάθει ποτέ κανείς ότι το παιδί τους το λένε Παρθένα...!!! ή Ευλαμπία...!!! ή Τσαμπίκα...!!!



Όταν όμως τολμάς να ψελίσεις ότι μπορεί και να σου άρεσε να δώσεις στο παιδί σου ένα όνομα από την αρχαία Ελλάδα, τότε θυμούνται ότι αυτό είναι μυθολογία... Βέβαια η αλήθεια είναι ότι η εκκλησία είναι αρκετά έξυπνη, κι έχει φροντίσει να καλύψει βασικές ανάγκες των Ελλήνων. Βλέποντας λοιπόν την ζήτηση για ένδοξα ονόματα όπως πχ Αλέξανδρος και Φίλιππος , τα έχει εντάξει στο εορτολόγιο...


Πραγματικά θα ήθελα να ήμουν μπροστά όταν ένας γνωστός μου ζήτησε από τον παπά της ενορίας του να βαφτίσει την κόρη του ένα, ας πούμε μη χριστιανικό όνομα. Ο παπάς αρνήθηκε, και τότε ο φίλος μου του είπε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα κι ότι θα πήγαινε στην καθολική εκκλησία της περιοχής να βαφτίσει την κόρη του.. Κι εννοείται ότι άξαφνα ο παπάς θυμήθηκε ότι υπάρχει αντίστοιχο όνομα στο εορτολόγιο και η βάφτιση έγινε κανονικά....!!!

Κλείνοντας, θα πω μόνο ότι προτιμώ ένα όνομα που να τιμάει ένα γεγονός ή ένα πρόσωπο, παρά ένα όνομα λουλουδιού ή ένα όνομα που δεν θα το ακούσει ποτέ κανείς, και θα συνεχίσει μέσα στο χρόνο ως υποκοριστικό. Βαρέθηκα να ακούω άντρες να τους λένε Άκη...!!!!!

5 σχόλια:

Dr F. είπε...

Πρέπει να σκεφτείς τα χειρότερα όμως. Πως άραγε ακούγεται ο παπάς με το όνομα του θεού του πολέμου.
Ακόμα χειρότερα? άντρες με το υποκοριστικό Αναίς (που είναι τα διαλυτικά?)

Ανώνυμος είπε...

Hey i am suuper boy

amalthia είπε...

γι'αυτό εγώ θα βγάλω το παιδί μου Αμάλθεια...

prozak είπε...

ελπίζω μόνο να κάνεις κόρη :-)

amalthia είπε...

αχαχαχαχαχα...όντως, θα είναι καλύτερα έτσι.

αγαπημενα....


VideoPlaylist