Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΑΝΤΙΟ ΚΥΨΕΛΗ


Πριν  από 50 χρόνια ο παππούς μου και η γιαγιά μου αποφάσισαν να αγοράσουν ένα σπίτι. Εκείνη την εποχή έμεναν στην Ηλιούπολη, αλλά κατέληξαν να αγοράσουν ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη, αφού ήταν πολύ πιο αριστοκρατική, πιο κοντά στο κέντρο, και από τη μια είχε το Πεδίο του Άρεως κι από την άλλη το Άλσος Βεΐκου, οπότε είχε πράσινο γύρω τριγύρω.
Πριν από 20 χρόνια ήρθε η σειρά των γονιών μου να αγοράσουν σπίτι. Μέχρι τότε νοίκιαζαν κι αυτοί στην Κυψέλη, αλλά σκέφτηκαν ότι αφού τα χρήματα έφταναν ίσως θα ήταν καλύτερα να αγοράσουν ένα σπίτι πιο βόρεια, προς Κηφισιά ή Μαρούσι ίσως. Εκεί ακριβώς πάτησα πόδι εγώ. Δεν ήταν δυνατόν να φύγουμε από την Κυψέλη. Εδώ ήταν το σχολείο μου. Πρότυπο δημόσιο σχολείο με ποσοστό εισαγωγής στις πανελλήνιες πάνω από 70%..!! Εδώ ήταν οι φίλοι μου…!! Η Κυψέλη είχε πλεονεκτήματα που δεν τα έβρισκες αλλού. Τα πάντα ήταν σε απόσταση αναπνοής. Μια βόλτα στο τετράγωνο κι αγόραζες ψωμί από το φούρνο, κρέας από το χασάπη και τσίχλες από το περίπτερο. ΟΧΙ..! Δεν θα πήγαινα πουθενά. Δήλωσα λοιπόν ότι αν μετακομίζαμε, εγώ θα έμενα με τον παππού και τη γιαγιά.

Οι γονείς μου υποχώρησαν και αγόρασαν σπίτι στην Κυψέλη. Βέβαια στο υπόγειο έμεναν 2 οικογένειες αλλοδαπών, αλλά δεν μας ένοιαζε αφού τους είχαμε υπό έλεγχο. Στο σχολείο είχα και δυο συμμαθήτριες από την Αλβανία, αλλά ήταν αριστούχες και δεν φαινόταν η διαφορά. Και φυσικά η παρέα που είχα τότε είχε αρκετά δυναμική παρουσία , σε σημείο που πολλές φορές ψάχναμε εμείς να βρούμε αλλοδαπούς. Το βράδυ γύριζα σπίτι ό,τι ώρα ήθελα, χωρίς να το πολυσκέφτομαι. Είχα πάνω μου σπρέυ πιπεριού, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν χρειάστηκε ούτε καν να το πιάσω.

Ακόμα και στο ξύλο που παίζαμε υπήρχε ηθική. Γυμνά χέρια, αρβύλες στα πόδια, άντε και καμιά αλυσίδα στους μεγάλους καβγάδες. Ποτέ δεν χρησιμοποιούσαμε όπλα, και πρόθεση μας δεν ήταν να αφαιρέσουμε τη ζωή του άλλου. Όχι ότι το ξύλο δεν προκαλούσε σοβαρές ζημιές. Ακόμα θυμάμαι την περίπτωση ενός κνίτη που έχασε το μάτι του, καθώς κι ενός παιδιού από την παρέα μου που πήγε στο νοσοκομείο για ράμματα στο κεφάλι από τις αρβυλιές που είχε φάει. Αυτά όμως ήταν τα χειρότερα που έγιναν εκείνη την εποχή…

Σιγά-σιγά μεγάλωσα κι άρχισα να παραδίδω μαθήματα σε παιδιά δημοτικού. Δεν έφευγα από την περιοχή της Κυψέλης, αφού πρόθεσή μου δεν ήταν μόνο να βγάζω χρήματα αλλά και να στηρίξω τα παιδιά και τις οικογένειες της περιοχής μου. Ώσπου πριν λίγα χρόνια ένας μαθητής μου την ώρα που του έκανα παρατήρηση επειδή δεν είχε κάνει τις ασκήσεις του γύρισε και μου είπε κάτι σε μια ξένη γλώσσα. Τον ρώτησα τι εννοούσε και μου είπε ότι είναι βρισιά στα αλβανικά κι ότι την είχε μάθει από τον διπλανό του στο σχολείο.  Όταν το έψαξα ανακάλυψα ότι σήμαινε « γ.. το μ.. της μάνας σου» κι ότι  είναι το αντίστοιχο «άντε γα…» που λέμε εμείς εδώ.

Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι είναι απαράδεκτο για ένα παιδί 9-10 χρονών να μαθαίνει τέτοιες βρισιές. Η δεύτερη σκέψη μου  αφορούσε το λαό εκείνον που σαν κοινή βρισιά έχει τη μάνα του άλλου. Που σημαίνει ότι δε σέβεται τίποτα, πόσο μάλλον οικογένεια και γονείς..!! Προσπάθησα να πω στους γονείς του μαθητή μου να ζητήσουν από τη δασκάλα του να αλλάξει διπλανό, αλλά μου είπαν  ότι στην τάξη ήταν 22 αλλοδαποί και 4 ελληνόπουλα..!!!

Την επόμενη χρονιά έγινε ακόμα έναν συμβάν, που έγινε και η αιτία να σταματήσω να κάνω μαθήματα σε παιδιά. Είχα έναν άλλον μαθητή, που η μητέρα του με παρακάλεσε να τον αναλάβω στο Γυμνάσιο, αφού στο σχολείο δεν μάθαινε σχεδόν τίποτα, και ουσιαστικά πήγαινε κι ερχόταν τουρίστας. Στην αρχή μου φάνηκε περίεργο, αφού πήγαινε στο σχολείο που πήγαινε κι εγώ πριν μερικά χρόνια, για αυτό και της ζήτησα να πάμε μαζί σε μια ενημέρωση γονέων. Αυτό που είδα, απλά δεν ήταν σχολείο. Οι κοπέλες , κοριτσάκια 12-15 χρονών ντυμένα σαν πόρνες πεζοδρομίου, και τα αγόρια σαν γκάγκστερ αμερικάνικης ταινίας.

Έκανα ότι μπορούσαν για έναν χρόνο σχεδόν, μέχρι που μια μέρα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν θα ξανακάνουμε μάθημα και να πάω από εκεί να με πληρώσουν. Έφτασα σε ένα σπίτι που δεν είχε καμιά σχέση με το σπίτι στο οποίο έκανα μάθημα δύο μέρες πριν. Όλα σχεδόν τα πράγματα ήταν σε κούτες και επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση. Η μητέρα με ενημέρωσε ότι ένας αλβανός συμμαθητής του γιού της τον είχε μαχαιρώσει επειδή τον έσπρωξε στις σκάλες. Ευτυχώς δεν του έκανε μεγάλη ζημιά, αλλά οι γονείς του είχαν πιάσει το παιδί και το εκφόβισαν ότι αν πει τίποτα σε κανέναν θα του κάνουν αυτοί χειρότερα. Κι όταν ο πατέρας πήγε να ζητήσει το λόγο του έβγαλαν περίστροφο και του είπαν ότι αν το συνεχίσει θα έχει άσχημη κατάληξη..!! Έτσι αποφάσισαν ότι θα φύγουν για το χωριό τους μόνιμα καταμεσής της σχολικής χρονιάς. Δεν τους αδικώ για την απόφασή τους…

Πέρασαν μερικά χρόνια ακόμα και γνώρισα τον άντρα που μετέπειτα θα γινόταν άντρας μου. Έμενε μόνιμα στην Ξάνθη, κι όταν μου πρότεινε να μετακομίσω εκεί που απάντησα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάω να μείνω σε μια πόλη που θα πρέπει να συμβιώσω με μουσουλμάνους και πομάκους. Οπότε πήραμε τη απόφαση να έρθει εκείνος στην Κυψέλη.
Δεν θα μιλήσω για την έλλειψη πράσινου, την οποία σχεδόν δεν είχα αντιληφθεί και θεωρούσα δεδομένη. Δεν θα μιλήσω ούτε καν για τα δεκάδες κλειστά μαγαζιά που υπάρχουν στα γύρω στενά. Σήμερα όλα τα ψώνια τα κάνεις στο σούπερ μάρκετ, δεν υπάρχει αυτό που παλιότερα λέγαμε τοπική αγορά. Το καφενείο του Αγγούρια το έχουν τώρα Βούλγαροι, και έχουν βάλει μέσα αλβανίδες να κάνουν κονσομασιόν. Το σουβλατζίδικο του Βασίλη το έχει Άραβας. Το ίδιο και το καθαριστήριο του κ. Γιώργου. Το ζαχαροπλαστείο έκλεισε και στη θέση του άνοιξε μαγαζί με πολωνέζικα προϊόντα. Και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα που έκλεισαν δεν ξανάνοιξαν ποτέ…  
Θα μιλήσω όμως για τους γείτονές μας. Οι διπλανοί είναι Βούλγαροι. Με ένα κοριτσάκι. Οι από κάτω μας είναι καμιά 15αριά Πακιστανοί που μαγειρεύουν καθημερινά βρωμερά φαγητά. Δίπλα τους ένα ζευγάρι αλβανών με ένα κοριτσάκι. Από πάνω μας Πολωνοί με ένα παιδάκι, δεν ξέρω με σιγουριά το φύλο του και απέναντί μας 5-6 μαύροι που μπαινοβγάζουν στο σπίτι τους οτιδήποτε μπορεί να πουληθεί αφού πρώτα έχει κλαπεί. Σας λείπει κάτι από την καταμέτρησή μου..?? Και μένα. Δεν υπάρχουν Έλληνες, ή ακόμα κι αν υπάρχουν δεν τους έχουμε δει ακόμα… Μ΄ αρέσει που δεν ήθελα να πάω στην Ξάνθη γιατί δεν ήθελα τους Μουσουλμάνους…!

Αύριο-μεθαύριο θα κάνω κι εγώ ένα παιδί. Κι εκεί θα τελειώσει η Κυψέλη και για μένα. Γιατί μπορεί να γεννήθηκα και να μεγάλωσα εδώ όμως δε θα γίνει το ίδιο και με το παιδί μου. Αρνούμαι να ζει το παιδί μου σε ένα μέρος που θα φοβάται να περπατήσει με το που πέφτει το σκοτάδι. Αρνούμαι να πηγαίνει το παιδί μου σε ένα σχολείο όπου ο δάσκαλος απλά δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του αφού πρέπει να διδάξει παιδιά που μιλάμε 10 διαφορετικές γλώσσες. Αρνούμαι να αντιμετωπίσει το παιδί μου όλη αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε εμείς καθημερινά. Οπότε ήρθε ίσως η ώρα να πω κι εγώ όπως τόσοι άλλοι πριν από μένα:
ΑΝΤΙΟ ΚΥΨΕΛΗ

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν γύρισε κανείς για να γράψει κάτι.
Ο Dr.F είναι εδώ, αλλά φευγάτος. Με λύπη αυτό που λέω είναι:
Μένεις ή φεύγεις. Σταμάτα να παλεύεις για άλλους και τα παιδιά τους. Κάνε τα δικά σου σε ένα χώρο ασφαλή ως ταιριάζει σε μια μάνα. Δεν ξέρω ποιός είναι ο χώρος αυτός, δεν είμαι μάνα, μην ρωτάς εμένα, ρώτα καλλίτερα κάποιο ζώο.

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς ρατσιστικο το κειμενο σου. Απο τετοιους κομπλεξισμους η χωρα τουτη παει κατα διαολου. Μηπως ξεχασες να μας πεις για τον παππου σου¨? ή τον προπαππο σου? για καποιον αλλο συγγενη σου??? Ψαξου λιγο καποιος απο αυτους θα ειχε παει μεταναστης καποτε στη Γερμανια ή αλλου... Απλα σκεψου και συγκρατησε το ελεηνο μισος και την ξενοφοβια. Δεν ειναι ολοι οι ξενοι εγκληματιες ουτε και ολοι οι ελληνες παναγιες. Πορνες δεν ειναι αυτες που το ανοιγουν τα ποδια για να επιβιωσουν ή γιατι τις αναγκαζουν. Πορνες ειναι... αλλες. Να ξερες ποσες πορνες ελληνιδες ξερω!! Οσο για το καφενειο του Κυρ Θαναση , το παντοπωλειο του Βασιλη, το ζαχαροπλαστειο της Ματινας... δεν υπαρχουν πια γιατι απλα καποιοι δεν φροντισαν γι αυτους, γιατι για χρονια πολλα δεν δουλεψαμε και γιατι μαθαμε να ζουμε με δανεικα. Δεν σου φταινε οι ξενοι για ολα αυτα. Βρωμερα φαγητα δεν υπαρχουν βρωμικες αποψεις υπαρχουν. Τελος σου θυμιζω οτι οι πομακοι ειναι οχι απλα Ελληνες αλλα ελληναραδες και χωρις αυτους καποτε η Θρακη δεν θα ηταν ελληνικη. Μουσουλμανοι ειναι γιατι καθενας πιστευει οπου θελει. Εσυ αραγε εισαι χριστιανη ορθοδοξη?? Αυτα που αναφερεις πιο πανω διδαξε ο Χριστος και η ορθοδοξια???
ΑΥΤΟΡΙΘΜΗΣΟΥ!

prozak είπε...

ανώνυμε... εγώ δεν είμαι σίχουρα χριστιανή ορθόδοξη, υα φαγητά που βρωμάνε είναι βρωμερά, και πουθενά δεν λέω ότι οι πομάκοι δεν είναι Έλληνες.. Αν όμως δεν είσαι από Ξάνθη ή από Θράκη γενικά μην λες γενικότητες αθηναϊκές.. Το να ζεις κοντά σε πομάκους είναι σαν να ζεις κοντά σε γύφτους.. Και δεν σχολιάζω την υπηκοότητα τώρα αλλά την ποιότητα ζωής... Αν δεν έχεις πρόβλημα και με αυτό σημαίνει ότι απλά λές για να πεις... βαρετό..!!

Ανώνυμος είπε...

Dr. F που δεν έχει συνέλθει ακόμα και δεν μπορεί να θυμηθεί τον κωδικό του φοβάται ότι δεν είναι σωστό να βγαίνουν τα σχόλια του πιο πάνω με τον τρόπο που βγήκαν. Παρακαλώ λίγο σεβασμό. Τι φταίνε οι 14 γενιές της prozak? Ξεθάβουμε νεκρούς τώρα? Δεν καταλαβαίνω τι είναι οι πόρνες, αν θελετε μας λέτε, τι είναι το ελεηνό, τι οι παναγιες, τι η αυτοριθμήσου. Υπάρχει και το word ανώνυμε, prozak δείξε λίγο οίκτο. Μην τα βγάζεις έτσι.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Η ανάρτησή σου είναι σπαρακτική - όντας παλιός, μοπιραία όλο και πιο παλιός Αθηναίος, η Κυψέλη, που περιγράφεις μου θυμίζει πολλά από την ρουτίνα όλων όσοι μεγάλωσαν στο κέντρο της πόλης... Θα μπορούσε κανείς πράγματι να διαβάσει επιφανειακά, ρηχά, την ανάρτηση αυτή και να την χαρακτηρίσει ρατσιστική, αλλά προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι. Απεικονίζει μια πραγματικότητα, που σιγά-σιγά παύει να γίνεται μόνον εξωτερική, αλλά διεισδύει, εισχωρεί, επηρεάζει τον ψυχισμό μας... κι είναι φυσικό να μη μας αρέσει αυτό. Και δεν μας κάνει ρατσιστές, αναγκαστικά, το γεγονός ότι επιθυμούμε να διατηρήσουμε αλώβητο τον ψυχισμό μας.

Ανώνυμος είπε...

Dr.F, Φρυαρια εννοεις με το F??? Γιατι εχεις ενα επικριτικο στυλακι που μονο ουσια δεν εχει. Ξερεις τι λεω γενικα για τετοια υφακια"? Οτι μονο αδυναμιες καλυπτουν. Προσπαθησε γενικα να εκφραστεις και να εχει ουσια ο λογος σου και επιχειρηματα η αποψη σου. Μη καταφευγεις σε λογικες κουτσομπολιστικες. Χαιρομαι γιατι η Prozak εχει αποψη και ξερει και τη στηριζει παρολο που διαφωνω μαζι της ριζικα.
Dr F οπως καταλαβαινεις δεν ασχολουμαι με τις αποριες σου για το κειμενο μου. Εσυ πρεπει να το ξαναδιαβασεις πολλες φορες για να μπορεσει να καταλαβεις την ουσια των οσων λεω. Απλα την αποψη μου ειπα. Οποιος δεν μπορει να ανεχτει διαφορετικη αποψη αυτος εχει το προβλημα...

prozak είπε...

τι σημαίνει "Φρυαρια" ..?!?!

το γκουγκλαρα, αλλά δεν βγάζει κάτι :-(

Ανώνυμος είπε...

Οτι σημαινει το "υα φαγητα" στο σχολιο σου στις 25 αυγουστου... Οσο για το φλυαρια σημαινει πολυλογια ανευ ουσιας πχ οταν καποιος προσπαθει με κειμενα- κραυγες να πεισει οτι ειναι ευτυχισμενος.... ή οταν καποιος, μη εχοντας επιχειρηματα να απαντηση στεκεται σε λαθακια αναγραματισμους ή ορθογραφικα... αληθεια ρε Prozak εσυ και ο Dr F τι εχετε σπουδασει αραγε και το "παιζετε" τοσο??? Σχολη πεζοδρομιου???

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα μας κάνεις κοπελιά, που θα πεις τους Πομάκους γύφτους;;;;; Για σύνελθε λιγάκι!! Έχω ζήσει πολλά χρόνια στην Ξάνθη και σε διαβεβαιώ πως είναι πολύ πιο Έλληνες από ό,τι θες να πιστεύεις εσύ πως εισαι!!
Εντωμεταξύ πρώτη φορά βλέπω γύφτους ξανθούς με γαλανά μάτια και αλαβάστρινο δέρμα, όπως είναι κατά πλειοψηφία οι Πομάκοι.
Μπας και τους έχεις μπερδέψει μα τους κατσίβελους του Δροσερού; Γιατί αυτοί ναι, είναι τουρκόγυφτοι.
Θ'αφήσω ασχολίαστα αυτά περί ξύλου κλπ γιατί είναι τόσο άθλια, που δε χρειάζονται σχολιασμό.

prozak είπε...

πραγματικά είναι κουραστικό να διαβάζει κάποιος στα πετακτά, να μην καταλαβαίνει, και να γράφει τη βλακεία του...

που λέω ρε φίλε ότι οι πομάκοι είναι γύφτοι...????

κούραση είσαι...

Ανώνυμος είπε...

Ξεχνάς βρε συ, μπας και είσαι σε κρίσιμη ηλικία;;
Η δική σου βλακεια είναι όντως κουραστικότατη.Αντιγράφω όσα λες: "Αν όμως δεν είσαι από Ξάνθη ή από Θράκη γενικά μην λες γενικότητες αθηναϊκές.. Το να ζεις κοντά σε πομάκους είναι σαν να ζεις κοντά σε γύφτους.. Και δεν σχολιάζω την υπηκοότητα τώρα αλλά την ποιότητα ζωής... Αν δεν έχεις πρόβλημα και με αυτό σημαίνει ότι απλά λές για να πεις... βαρετό..!!"

Γκεγκε τώρα ή να κάνω και κακά;;
Στα σπίτια των Πομάκων θα ντρεπόσουν να μπεις μανδαμίτσα, διότι είναι σίγουρα πολύ πιο καθαρά από το δικό σου και πιο νοικοκυρεμένα.

prozak είπε...

η σιγουριά σου θα σε φάει...!!!

πουθενά δε λέω ότι οι πομάκοι είναι γύφτοι...

οπότε άντε να κάνεις κακά...

όσο για τις υπόλοιπες παπαριές που λες, απλά δεν ασχολούμαι...

Ανώνυμος είπε...

Dr F. σίγουρα δεν σημαίνει Love Doctor. Με το Ο/Η Ανώνυμος δεν ξέρουμε περι τίνος πρόκειται. Φιλε ή καλή μου φίλη μην περιμένεις να παρεξηγηθεί ο Dr F. απ ότι γράφεις. Οσες φορές και να διάβασα αυτά που λες δεν κατάλαβα τι εννοείς. Αυτό που δείχνεις είναι ότι δεν κατάλαβες αυτά που εγώ εννοώ σίγουρα. Θες καλέ μου φίλε ή φίλη να σου δώσω ένα νικ? Το Sodom πιστεύω ότι σου ταιριάζει απόλυτα ή απώλυτα ή απολητα. Η ορθογραφία δεν παίζει κανένα ρόλο. τι τέλειωσα? αν σχολή του πεζοδρομίου ρωτάς. Πες μας λοιπόν τι τέλειωσες εσύ, αν είσαι η καλή μας φίλη ή ο φίλος και πάρε το νικ που σου προτείνω γιατί και γυναίκα να είσαι, είμαι σίγουρος ότι σου έκαναν τα πράγματα γνωστά πρώτα πίσω απο την πλάτη σου. Μην ανησυχείς όμως, κρύψου πίσω απο την ανωνυμία και δεν θα μάθουμε την πλευρά που προτιμάς να παίρνεις την γνώση.

(βγάλε ότι θες απ αυτά, απλά είμαι πολύ τσαντισμένος απ ότι κατάλαβες)

Ανώνυμος είπε...

Με το τελευταιο σχολιο του Dr F - ανωνυμου δεν θα ασχοληθω.... Απλα φαινεται οτι ο ανθρωπος δεν εχει ειρμο και δεν ειναι στα συγκαλα του.
Μου αναγνωριζει φανταζομαι το δικαιωμα να κρατησω την ανωνυμια μου.
Prozak, συμφωνω με το παραπανω σχολιο του ανωνυμου. Ειπες γυφτους τους πομακους με την παρομιωση που εκανες. Μπορεις και να ζητησεις συγνωμη αν δεν το εννοουσες ετσι. Δεν θα πεσουν τα πουτρα σου. Γενικα θα πω ομως οτι δεν υπαρχουν γυφτοι ουτε γυφτικα σπιτια... Γυφτικες αποψεις υπαρχουν επικινδυνες και ρατσιστικες.
Επαναλαμβανω και δν θα ασχοληθω αλλο, οι πομακοι ειναι Ελληνες μουσουλμανοι που προσφεραν τα μεγιστα στην απελευθερωση της Θρακης πολεμησαν και επελεξαν την εθνοτητα (Τουρκοι ή Ελληνες) που προτιμουσαν την κρισιμη στιγμη με τρομερα οφελη για την πατριδα μας.
Χωρις αυτους η Θρακη δεν θα ηταν ελληνικη.
Ειναι οι μοναδικοι μουσουλμανοι που στον ελληνικο στρατο επιτρεπεται να παρουν οπλο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΕΤΑΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

... μια μικρη επισημανση για τον Dr F αν και δεν μου αρεσει να πεφτω στο επιπεδο του,
την γνωση... την δινω δεν την παιρνω.
Μπορεις να δοκιμασεις αν θες, ηρεμος ή τσαντισμενος δεν με πειραζει... και στις δυο καταστασεις εισαι απλα λιγος.

Dr F. είπε...

Ανώνυμη μικρή μου φίλη,
μην μου "ρίχνεις" το επίπεδο. Είσαι όμως "τροφή" για μένα.
Για να δώσεις γνώση εσύ, φαντάζομαι ότι χρειάζεσαι δανεικά "δεκανίκια". Τα "δεκανίκια" μου όμως λυπάμαι δεν θα στα δώσω.
Σε παρακαλώ όμως αντί να βωμολοχείς, να ψάξεις να βρεις τι είναι τα "πούτρα". Αν δεν βρεις, χωρίς κανένα κομπλεξ, παραδέξου ότι είσαι τυχαία. Θα είναι έτσι καλλίτερα για όλους
φιλικά Dr F.

Ανώνυμος είπε...

Φιλη φιλη.... σου γ... κλπ κλπ
Πουτρα αγαπητε ειναι τα μουτρα που γραφτηκαν βιαστικα. Ξερεις... μουτρα. ΜΟΥΤΡΑ. Αυτα που δεν εχεις (μαζι με αλλα που δεν εχεις οπως φαινεται) και απορω πως κυκλοφορεις στην κοινωνια. Αληθεια... απαντας και για την Prozak ??? H ιδια δεν μπορει???
Αυτα αγαπητη μου φιλη κα F.

prozak είπε...

ip ξέρεις τι σημαίνει..???

αν ξέρεις, τότε ξέρεις γιατί δεν απαντάω...

σου έχω πει πολλές φορές ότι είσαι ανεπιθύμητος σε αυτό το μπλογκ..

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Είμαι γέννημα θρέμα Αγ.Παντελεημονίτισσα κι έμενα εκεί μέχρι πριν τρείς μήνες. Όποιος δεν είναι κάτοικος αυτών των περιοχών και μένει στο ωραίο του Χαλάνδρι (παράδειγμα), μπορεί όποια στιγμή θέλει να τον φιλοξενήσω για να δούμε κι εμείς αν θα φύγει ρατσιστής ή όχι (το αίσθημα της αυτοπροστασίας και της επιβίωσης έγινε ξενοφοβία). Και λίγα λες λοιπόν.Μιλάμε για απερίγραπτη και ανεξέλεγκτη κατάσταση. Μόλις τέθηκε θέμα παιδιού καταλαβαίνεις ότι κι εγώ τα μάζεψα και μένω πολύ πιο μακριά από εκεί που κάποτε ήταν το σχολείο μου, η ΕΒΓΑ της γειτονιάς, το Προποτζίδικο και όλη η παιδική μου ηλικία που τώρα έχει γίνει κατούρημα από τον κάθε βρωμιάρη στη μέση του δρόμου.

Ανώνυμος είπε...

Prozak anepithimitos einai kathe enas poy exei diaforetikh apopsh??
Anti na zhthseis sygnwmh gia to keimeno soy...
Agaphth Magisa Kirkh, symfwnw me toys problhmatismoys soy ektos apo thn teleytaia frash.
Den ftaine omvw aytoi gia thn katastash ston Ag Pantelehmwna kai alloy.
H politikh aytwn poy psifhzoume ftaiei...

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Το θέμα Ανώνυμε είναι ότι η πλειοψηφία που τους ψηφίζει, δεν μένει στον Αγ. Παντελεήμονα ακριβώς επειδή αποτελείται από κομματόσκυλα που το κόμμα τους, έχει φροντίσει να καλοπερνάνε μακριά από το γκέτο και τη σαβούρα κι όμως έχουν άποψη για εμάς που μένουμε εκεί και χωρίς να τους ψηφίζουμε τρώμε όλα τα σκατά. Και (γνώμη μου πάντα) εκεί που σταματάει η πολιτική του κράτους, αρχίζει η νοοτροπία του κάθε μετανάστη.Το κράτος τους έφερε εδώ (και καλά) για να τους βοηθήσει όχι για να χέζουν μες στη μέση του δρόμου, ούτε για να κλέβουν και να σκοτώνουν.Αν δεν τους αρέσει η κατάσταση, να επιστρέψουν στη πατρίδα τους και να παλέψουν εκεί αλλά όχι... ενώ βλέπουν για παράδειγμα ότι δεν υπάρχουν δουλειές ούτε για μας τους ίδιους, θέλουν να επιβάλλουν την παρουσία τους με το στανιό ρίχνοντάς το στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο ρατσισμό εκβιάζοντας μονίμως την κατάσταση.

Dr F. είπε...

Ανώνυμη "τροφή" μου, βλέπεις ότι μόνο για σένα γράφω πλέον. Ανώνυμη πούτρα, σε παρακαλώ μην χρησιμοποιήσεις το "σ", και ολοι μας καταλάβαμε ότι το σ δουλεύει σιγα σφυριχτά και σσσσφιδίσια σε σενα. Πρέπει να σε ρωτήσω τι είναι το σου γ... κλπ κλπ.
Δωσε μου φαγάκι...
υγ1. τι βιαστικά βρε πουτρα? εκανες ένα μηνα και... για να σκεφτείς τι να γράψεις στον Dr F.
υγ2. Cool down, σε βλεπω να με ερωτεύεσαι.
υγ3. θα σε λέω πουτρίτσα απο δω και περα.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητη Μαγισσα Κιρκη,
Δεν διαφωνουμε, απλα θεωρω οτι αυτο που κανουν καποιοι, ο τροπος ζωης τους, μπορει για μας ειναι απαραδεκτο ομως σκεψου οτι ακομα κι αυτο ειναι καλυτερο απο οτι επικρατει στην πατριδα τους.
Οσο για την ανεργια και την εγκληματικοτητα δυστυχως ζουμε στο κρατος μπουρδελο που ολα γινονται στο ποδι.
Δεν νομιζω να διαφωνει κανεις οτι επρεπε να υπαρχει συγκεκριμενη πολιτικη για τους μεταναστες σχετικα με το που θα εργαστουν και να γινεται επιλογη ωστε να μην μπαινουν μεσα εγκληματικα στοιχεια.
Συνορα ξεφραγο αμπελι, φορολογια δεν πληρωνουν, κανενας ελεγχος. Αλλο ομως σοβαρη πολιτικη που μπορει να προσφερει στην πατριδα και αλλο ξενοφοβια.
Ας ξυπνησουμε λοιπον! Απλα ας τα "βαλουμε" με αυτους που πρεπει και οχι με τον πακιστανό στο παγκάκι.

Ανώνυμος είπε...

Οσο για σενα Dr F πραγματικα δυσκολευομαι να σε ακολουθησω στην κατρακυλα σου.
Να θυμασαι μονο οτι η λογικη του κατηφορου ειναι ο πατος.
Σχετικα με το "σ" φαινεται οτι το ξερεις καλα και το εχεις δουλεψει το σσσσφυριγμα...
Οποτε θες παντως και βρεις τα μουτρα ή(και) τα "πουτρα" μπορω να σου πω απο κοντα τι ειναι το σου γ.... και ποια ειναι η πουτριτσα...
Αλλωστε για το πουτριτσα και ολες τις αλλες αηδιες που λες μπορεις να ρωτησεις την Prozak...
Οτι δεν μπορεις να φτασεις σουργελακι, μη προσπαθεις να το γκρεμισεις.
Απλα θαυμασε το! Θα σου κανει καλο!

Dr F. είπε...

Ανώνυμη μικρή μου φίλη, έχω την εντύπωση ότι κάνεις μεγάλο σουξέ εδώ μέσα.
Συνέχισε την καλή σου πορεία.
Φοβάμαι όμως ότι είσαι τόσο ανοιχτή απο παντού και τα σκατά σου βγαίνουν απ το στόμα. Βάλε και κανα τόνο, είναι δίπλα στο 'λ', δεξιά για να μην παιδεύεσαι. Δεν είναι κόπος για τα όμορφα δαχτυλάκια σου. Πάλεψε το, μπορεί και να με φτάσεις. Κρατήσου, μην παρα(πεης).
Εστω και με την ανωνυμία κράτα την γυναίκα που έχεις μέσα σου ψηλά, κι άσε τα απο κοντά θα σου δείξω τι είναι το ένα και το άλλο. Κράτα τα σκατά σου και ξαναχωνεψέ τα.

kleiw είπε...

παλιό απ'ότι βλέπω το ποστ, αλλά δε κρατιέμαι...

ο καθένας λοιπόν πιστεύω μπορεί να έχει ότι απόψεις θέλει απ΄τη στιγμή που δεν προσβάλουν και δεν ενοχλούν με οποιοδήποτε τρόπο κανέναν άλλο.

έτσι λοιπόν και ο κάθενας εχει κάθε δικαίωμα να ζει όπου του αρέσει..
θες να φύγεις απ΄τη κυψέλη; φύγε!

ακριβώς όμως το ίδιο δικαίωμα έχει και ο κάθε ημεδαπός ή αλλοδαπός να ζήσει εκεί αν του αρέσει..

αυτη η Γη/χώρα/πόλη ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! όλοι επισκέπτες είμαστε.

(και για το τέλος, πιστεύεις οτι γουστάρουν οι πακιστανοι να ζουν δέκα-δέκα σε ένα βρωμερό σπίτι; ή μηπως γουστάρουν οι πολωνοι γονείς με το κοριτσάκοι να ζουν σε μια τέτοια γειτονια περισσότερο απ' ότι οι γονείς του μαθητη σου που σηκώθηκαν και έφυγαν;;)

δυστυχώς πιστεύω ακράδαντα οτι εμεις οι Ελληνες και κανένας άλλος δεν ευθύνεται γι αυτή την ομολογουμένως τραγικη καταστάσταση. αν το καταλάβουμε αυτο και αντιμετωπίσουμε τον κάθε μετανάστη σαν άνθρωπο και όχι σαν απειλη, ίσως καταφέρουμε να γίνουμε σοβαρή πολυπολιτισμική χώρα.

prozak είπε...

καλή μου μαλλον δεν διάβασες αυτά που έγραψα... ΔΕΝ ΘΕΛΩ να φύγω απότην Κυψέλη... Εδώ μεγάλωσαν οι παππούδες μου, εδω παντρεύτηκε η μανά μου, εδώ γεννήθηκα, εδώ μένω 30 χρόνια...!!!!

αλλά δεν θέλω να μεγαλώσει εδώ το παιδί μου.. κι αν δεν καταλαβαίνεις γιατί, προφανώς δεν έχεις περάσει ούτε για καφέ...

και τέλος, ποιος σου είπε ότι θέλω να γίνει η χώρα μου πολυπολιτισμική...????

kleiw είπε...

Καταλαβαίνω πολύ καλά.
Δεν πρόκειται να σου αλλάξω σκεψεις και το ξέρω!

Όμως δε μπορείς να αγνοήσεις οτι η χώρα μας είναι ήδη ένα μίγμα πολιτισμών. και αυτό δε πρόκειται να αλλάξει. και επειδή δεν γίνεται να γυρίσουμε πισω το χρόνο και να διώξουμε αυτούς τους ανθρωπους (ανθρώπου είναι λεμε!) και γιατι όπως σου ξαναέγραψα αυτη η χωρα ΔΕΝ μας ανήκει, επειδή οι πρόγονοι μας έτυχε να γεννηθουν εδω.

Το προβλημα είναι δικό μας που δεν μπορούμε να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας.

αγαπημενα....


VideoPlaylist