Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Τους τα έκανα τσουρέκια...!!!

Χτες λοιπόν αποφάσισα να ξεδιπλώσω το ταλέντο μου στη μαγειρική-ζαχαροπλαστική-θεά στη κουζίνα κτλ κτλ κτλ ... Ανασκουμπώθηκα λοιπόν να φτιάξω τσουρέκια... Είχα ακούσει τα χειρότερα για τα περιβόητα αυτά γλυκίσματα που ήθισται να τρώτε το Πάσχα... Κι ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος..
.
Χώθηκα στην κουζίνα μου, σήκωσα τα μανίκια μου και ετοιμάστηκα να παλέψω με το τέρας.... Έφτιαξα το προζύμι και μετά... περίμενααααααααααααααααααα... Έκανα 2-3 τσιγάτα, ήπια καφέ, και μόλις φούσκωσε το προζύμι ανακάτεψα όλα τα υλικά, ζύμωσα 5 λεπτα, και μετά... περίμενααααααααααααααααααα...!! Έκανα άλλα 2-3 τσιγάρα, ήπια και δεύτερο καφέ, και περίμενα να φουσκώσει η ζύμη. Έπλασα τις πλεξούδες μου, τις γέμισα μερέντα και μετά... περίμενααααααααααααααα...!!!! Έκανα άλλα 2-3 τσιγάρα, ήπια και 3ο καφέ και μόλις φούσκωσαν τα τσουρέκια τα έβαλα στο φούρνο και μετά περίμενααααααααααα... Έκανα άλλα 2-3 τσιγάρα. ήπια καφέ, και τέλος έβγαλα τα τσουρέκια από το φούρνο...
.
Τα τσουρέκια είναι τέλεια, εύγεστα, και πολύ νόστιμα...!! Φούσκωσαν πολύ, τόσο που ούτε εγώ δεν το περίμενα... Και η μερέντα μέσα τους ΑΨΟΓΗ...!!!
.
Ηθικό δίδαγμα λοιπόν: Τα τσουρέκια κάνουν κακό στην υγεία μας ( χρειάζονται πρπ 12 τσιγάρα για την παρασκευή τους) και στα νεύρα μας ( μετά από 4 καφέδες όλο και κάτι μένει)

7 σχόλια:

Tanila είπε...

H καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά.
Επιφυλάσσομαι για περισσότερες ατάκες καθώς και για σχετικά άσματα περί "κοριτσιών που δεν τα ξανάκουσε κανείς" μετά τον Μάιο του '10

prozak είπε...

τι ακριβώς εννοείς κορίτσια που δεν τα ξανάκουσε κανείς...???

αγαπητή μου μετά το Μάιο του ΄10 δεν θα ισχύει τπτ διαφορετικό από το Μάιο του '09 ή τον Μάιο του '11

Tanila είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Tanila είπε...

Eίπα μετά τον Μάΐο του '10.
Είσαι νινί ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

TANILA EGO LEO......

OSA DEN FTANEI H ALEPOY, TA KANEI KREMASTARIA !!!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω τη συνταγη για τα τσουρεκια!(Αθηνά από Ξάνθη)

prozak είπε...

ανώνυμε Νο1 : τα τσουρέκια μου κρεμαστάρια...????????

Αθηνά: ο free μέχρι τώρα έχει φάει 2 ολόκληρα τσουρέκια, οπότε υποπτεύομαι ότι είναι αρκετά νόστιμα...!! θα σου στείλω την συνταγή... ;-)

αγαπημενα....


VideoPlaylist